1 färsk kyckling, ca 1,25 kg
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm timjan
2 dl buljong
2 morötter
4 tomater
2 dl gräddfil
eller crème fraîche
1. Skölj, torka av och stycka kycklingen. Bryn bitarna i smör i en stekpanna. Krydda och lägg över dem i en gryta. Späd med buljongen.
2. Låt det hela koka upp och eftersteka under lock på svag värme ca 10 minuter.
3. Skölj och skala morötterna. Skär dem i skivor. Dela tomaterna i bitar. Tillsätt morötter och tomater till kycklinggrytan. Låt det hela eftersteka på svag värme under lock ytterligare ca 20 minuter eller tills kycklingen är lagom genomstekt.
4. Sila upp stekskyn i en liten kastrull och hetta upp den. Tillsätt gräddfil eller crème fraîche och låt det bli genomvarmt. Häll såsen över kycklingen.
5. Servera med nykokt potatis eller ris och en sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…