Placeholder

Kycklinggryta med tomat

Ingredienser

1 färsk kyckling, ca 1,25 kg
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm timjan
2 dl buljong
2 morötter
4 tomater
2 dl gräddfil
eller crème fraîche

Gör så här

1. Skölj, torka av och stycka kycklingen. Bryn bitarna i smör i en stekpanna. Krydda och lägg över dem i en gryta. Späd med buljongen.

2. Låt det hela koka upp och eftersteka under lock på svag värme ca 10 minuter.

3. Skölj och skala morötterna. Skär dem i skivor. Dela tomaterna i bitar. Tillsätt morötter och tomater till kycklinggrytan. Låt det hela eftersteka på svag värme under lock ytterligare ca 20 minuter eller tills kycklingen är lagom genomstekt.

4. Sila upp stekskyn i en liten kastrull och hetta upp den. Tillsätt gräddfil eller crème fraîche och låt det bli genomvarmt. Häll såsen över kycklingen.

5. Servera med nykokt potatis eller ris och en sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.