1 kg kycklingfilé
1,25 dl neutral olja
1 dl sweet chilisås
4 pressade vitlöksklyftor
1 msk färskriven ingefära
salt
svartpeppar
1 tärnad röd paprika
1 strimlad purjolök
1 fp kokosmjölk, 2,5 dl
2 dl grädde
2 tsk paprikapulver
1. Gör en marinad på olja, sweet chilisås, vitlök, ingefära, salt och svartpeppar.
2. Putsa och strimla kycklingen och lägg den i marinaden ca 1 timme. Stek sedan kycklingen i marinaden i en stekpanna eller gryta. Tillsätt paprika och purjolök och låt fräsa med en stund.
3. Häll på kokosmjölk, grädde och paprikapulver och låt puttra ihop några minuter.
4. Smaka av med salt och svartpeppar och servera med ris och en god sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…