Placeholder

Kycklinggryta med sweet chili, vitlök och ingefära

Ingredienser

1 kg kycklingfilé
1,25 dl neutral olja
1 dl sweet chilisås
4 pressade vitlöksklyftor
1 msk färskriven ingefära
salt
svartpeppar
1 tärnad röd paprika
1 strimlad purjolök
1 fp kokosmjölk, 2,5 dl
2 dl grädde
2 tsk paprikapulver

Gör så här

1. Gör en marinad på olja, sweet chilisås, vitlök, ingefära, salt och svartpeppar.

2. Putsa och strimla kycklingen och lägg den i marinaden ca 1 timme. Stek sedan kycklingen i marinaden i en stekpanna eller gryta. Tillsätt paprika och purjolök och låt fräsa med en stund.

3. Häll på kokosmjölk, grädde och paprikapulver och låt puttra ihop några minuter.

4. Smaka av med salt och svartpeppar och servera med ris och en god sallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.