1 kyckling
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 tsk salt
250 g champinjoner
1 rödlök
2 dl lätt crème fraîche
1 msk maizena
svartpeppar
1. Stycka kycklingen i bitar. Dela bröst och lår mitt itu. Skala och hacka vitlöken. Bryn kyckling och vitlök i en stekpanna med olivolja och lägg över i en kastrull. Salta och peppra.
2. Häll på vatten så det nästan täcker kycklingen och koka sakta under lock ca 20 minuter. Ta upp kycklingen när den är genomkokt.
3. Skär svampen i kvartar och strimla rödlöken. Fräs i olivolja. Använd ca 5 dl av kycklingbuljongen i kastrullen och vispa i crème fraîche.
4. Koka ihop ett par minuter och red ev av. Smaka av. Tillsätt kycklingen och koka upp.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng