1 kyckling
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 tsk salt
250 g champinjoner
1 rödlök
2 dl lätt crème fraîche
1 msk maizena
svartpeppar
1. Stycka kycklingen i bitar. Dela bröst och lår mitt itu. Skala och hacka vitlöken. Bryn kyckling och vitlök i en stekpanna med olivolja och lägg över i en kastrull. Salta och peppra.
2. Häll på vatten så det nästan täcker kycklingen och koka sakta under lock ca 20 minuter. Ta upp kycklingen när den är genomkokt.
3. Skär svampen i kvartar och strimla rödlöken. Fräs i olivolja. Använd ca 5 dl av kycklingbuljongen i kastrullen och vispa i crème fraîche.
4. Koka ihop ett par minuter och red ev av. Smaka av. Tillsätt kycklingen och koka upp.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria