Placeholder

Kycklinggratäng med läcker sås

Ingredienser

Ca 1 msk grönsaksfond
4 kycklingfiléer
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
2 dl crème fraîche
1 näve färska basilikablad
eller 1 tsk torkad basilika
200 g körsbärstomater
ca 2 tsk svartpeppar
ca 0,5 dl riven parmesanost
olja till stekning

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen 3 minuter/sida. Lägg i en ugnsform. Hacka lök och vitlök och stek dem glansiga i kycklingpannan.

3. Tillsätt grovhackade basilikablad, grädde, crème fraîche och svartpeppar. Tillsätt 1 msk fond.

4. Låt såsen puttra på medelvärme utan lock 10 minuter. Häll sedan såsen över kycklingen. Riv parmesan över, toppa med tomaterna och baka sedan mitt i ugnen ca 15 - 17 minuter.

5. Servera med t ex pasta och en sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.