Ca 1 msk grönsaksfond
4 kycklingfiléer
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
2 dl crème fraîche
1 näve färska basilikablad
eller 1 tsk torkad basilika
200 g körsbärstomater
ca 2 tsk svartpeppar
ca 0,5 dl riven parmesanost
olja till stekning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen 3 minuter/sida. Lägg i en ugnsform. Hacka lök och vitlök och stek dem glansiga i kycklingpannan.
3. Tillsätt grovhackade basilikablad, grädde, crème fraîche och svartpeppar. Tillsätt 1 msk fond.
4. Låt såsen puttra på medelvärme utan lock 10 minuter. Häll sedan såsen över kycklingen. Riv parmesan över, toppa med tomaterna och baka sedan mitt i ugnen ca 15 - 17 minuter.
5. Servera med t ex pasta och en sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st