2 - 3 kycklingfiléer
salt
curry
0,5 kycklingbuljongtärning
eller 1 msk kycklingfond
2 - 3 dl vispgrädde
eller hälften mjölk och
hälften crème fraîche
färska kryddörter
1. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, salta och pudra över litet curry. Stek kycklingen i olja eller smör på medelvärme tills den är genomstekt.
2. Smula sönder buljongtärningen över kycklingen (eller tillsätt kycklingfond) och häll över vispgrädde. Låt puttra på svag värme ca 2 minuter. Strö över färska kryddor.
3. Om du byter ut en del av grädden mot mjölk behöver du tillsätta litet vetemjöl först och blanda i den kalla mjölken så att såsen tjocknar.
2 - 3 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…