Placeholder

Kyckling Provencale

Ingredienser

700 g kycklingfilé
2 tsk smör
2 dl hönsbuljong
600 g potatis
2 tsk olja
100 g färskost
1 vitlöksklyfta
2 msk persilja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala och skiva potatisen, lägg i en ugnsform och ringla över oljan. Krydda med salt och peppar och blanda om.

3. Stek i ugnen ca 30 minuter och rör om någon gång under tiden. Krydda kycklingfilén med salt och peppar, bryn i smör och efterstek i ugn ca 20 minuter. Koka ur stekpannan med buljong och koka tills den reducerats till hälften.

4. Ta ut potatis och kyckling, skiva kycklingen och lägg den ovanpå potatisen.

5. Blanda samman färskost, pressad vitlök och hackad persilja och klicka ut det över kycklingen. Sätt in i ugnen 4 - 5 minuter och servera med skysås och sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.