700 g kycklingfilé
2 tsk smör
2 dl hönsbuljong
600 g potatis
2 tsk olja
100 g färskost
1 vitlöksklyfta
2 msk persilja
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skiva potatisen, lägg i en ugnsform och ringla över oljan. Krydda med salt och peppar och blanda om.
3. Stek i ugnen ca 30 minuter och rör om någon gång under tiden. Krydda kycklingfilén med salt och peppar, bryn i smör och efterstek i ugn ca 20 minuter. Koka ur stekpannan med buljong och koka tills den reducerats till hälften.
4. Ta ut potatis och kyckling, skiva kycklingen och lägg den ovanpå potatisen.
5. Blanda samman färskost, pressad vitlök och hackad persilja och klicka ut det över kycklingen. Sätt in i ugnen 4 - 5 minuter och servera med skysås och sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria