1 grillad kyckling
ca 6 färska champinjoner
1 msk smör
1 msk fransk senap
2 msk soya
1,5 msk grönpepparkorn
3 dl crème fraîche
2 dl vispgrädde
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Rensa och dela kycklingen i mindre bitar och lägg dem sedan i en ugnsfast form. Skiva och smörstek champinjonerna så att de blir lite brynta. Lägg dem ovanpå kycklingen.
3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt senap, soya, lätt krossade grönpepparkorn, crème fraîche och grädde. Koka ihop såsen och häll den över kycklingen.
4. Ställ in formen i kylen och låt stå över natten.
5. När det är dags att äta ställer du in formen i ugnen ca 15 minuter och serverar med ris och en god sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng