500 g kycklingkött i mindre bitar
6 stora, mogna tomater i klyftor
rivet skal och pressad saft
av 1 citron
ca 10 cm grovhackad purjolök
färsk eller torkad rosmarin
färsk eller torkad basilika
0,5 dl rapsolja, gärna smaksatt
salt
svartpeppar
1 pkt fetaost
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg tomatklyftor, citronskal, purjolök, örter (inte basilikan om den är färsk) och kyckling i en ugnsfast form.
3. Pressa över citronen och häll över olja. Krydda och blanda om ordentligt. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter. Kycklingen ska vara genomstekt.
4. Smula fetaosten och den färska basilikan över godsakerna i formen just före serveringen.
2 - 3 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng