Placeholder

Kyckling med fetaost och citron

Ingredienser

500 g kycklingkött i mindre bitar
6 stora, mogna tomater i klyftor
rivet skal och pressad saft
av 1 citron
ca 10 cm grovhackad purjolök
färsk eller torkad rosmarin
färsk eller torkad basilika
0,5 dl rapsolja, gärna smaksatt
salt
svartpeppar
1 pkt fetaost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Lägg tomatklyftor, citronskal, purjolök, örter (inte basilikan om den är färsk) och kyckling i en ugnsfast form.

3. Pressa över citronen och häll över olja. Krydda och blanda om ordentligt. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter. Kycklingen ska vara genomstekt.

4. Smula fetaosten och den färska basilikan över godsakerna i formen just före serveringen.

2 - 3 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr