Placeholder

Kyckling med dragonsås

Ingredienser

Du behöver
800 g kycklingfilé
salt och peppar
25 g smör, att steka i
3 klyftor vitlök
1 gul lök
2 dl torrt vitt vin
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
3 msk torkad dragon
2 msk kycklingfond
2 msk dijonsenap
ris till servering, exempelvis basmatiris

Gör så här

Gör så här
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingen på längden i 3 delar. Salta och peppra kycklingen.
Stek kycklingen i en het stekpannan så den får fin färg. Lägg den stekta kycklingen åt sidan.
Fräs lök och vitlök i stekpannan på medelvärme i ca 5 minuter.
Tillsätt vin, crème fraiche, grädden, dragon, fond och senap. Vispa så allt blandas väl.
Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Låt den bli varm igen. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.