Du behöver
800 g kycklingfilé
salt och peppar
25 g smör, att steka i
3 klyftor vitlök
1 gul lök
2 dl torrt vitt vin
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
3 msk torkad dragon
2 msk kycklingfond
2 msk dijonsenap
ris till servering, exempelvis basmatiris
Gör så här
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingen på längden i 3 delar. Salta och peppra kycklingen.
Stek kycklingen i en het stekpannan så den får fin färg. Lägg den stekta kycklingen åt sidan.
Fräs lök och vitlök i stekpannan på medelvärme i ca 5 minuter.
Tillsätt vin, crème fraiche, grädden, dragon, fond och senap. Vispa så allt blandas väl.
Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Låt den bli varm igen. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st