Placeholder

Kyckling i krämig chili- och currysås

Ingredienser

700 g kycklinginnerfiléer
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
salt
paprikapulver
olivolja
3 dl crème fraîche
1 msk curry
1 dl Heinz chilisås
0,5 tsk cayenne
1 dl grädde

Gör så här

1. Sätt uignen på 225 - 250 grader.

2. Lägg innerfiléerna, ev skurna i mindre bitar, i en ugnsfast form och krydda med litet salt och paprikapulver. Ringla litet olivolja över. Sätt in i ugnen tills kycklingen är helt genombakad.

3. Ta ut formen. Baka dina klyftpotatisar samtidigt som kycklingen men låt dem vara kvar i ugnen hela tiden.

4. Hacka paprika och purjo och pressa vitlök. Lägg alltihop som ett täcke över kycklingen och ringla litet olivolja över trönsakerna. Sätt tillbaka formen i ugnen och baka tills grönsakerna är mjuka. Under tiden kan du blanda såsen.

5. Vispa ihop crème fraîche, chilisås, curry, cayenne och grädde i en skål. När grönsakerna är mjuka i ugnen så häll såsen i ugnsformen och blanda alltihop väl. Sätt in i ugnen ca 5 minuter tills såsen blivit varm.

6. Servera med klyftpotatis och en fräsch sallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr