Placeholder

Kryddkakor

Ingredienser

160 g smör
1 dl socker
1 dl sirap
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk stött kardemumma
0,5 tsk malda nejlikor
25 g skalad sötmandel
2 tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl
smör till plåtarna

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg smör, socker, sirap och kryddor i en kastrull. Värm blandningen tills smöret har smält. Ta kastrullen från värmen och rör blandningen pösig.

3. Strimla mandeln fint och rör ned den i smeten. Blanda bikarbonaten i mjölet och tillsätt detta till degen (spara dock litet av mjölet till utbakningen). Låt degen stå svalt ca 30 minuter.

4. Ta upp degen på bakbordet och forma den till rektangulära längder. Låt dessa vila på sval plats 30 minuter eller längre, gärna till följande dag.

5. Skär dem i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg dem på smorda eller bakpappersklädda plåtar. Grädda ca 5 minuter.

Ca 75 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr