160 g smör
1 dl socker
1 dl sirap
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk stött kardemumma
0,5 tsk malda nejlikor
25 g skalad sötmandel
2 tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl
smör till plåtarna
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg smör, socker, sirap och kryddor i en kastrull. Värm blandningen tills smöret har smält. Ta kastrullen från värmen och rör blandningen pösig.
3. Strimla mandeln fint och rör ned den i smeten. Blanda bikarbonaten i mjölet och tillsätt detta till degen (spara dock litet av mjölet till utbakningen). Låt degen stå svalt ca 30 minuter.
4. Ta upp degen på bakbordet och forma den till rektangulära längder. Låt dessa vila på sval plats 30 minuter eller längre, gärna till följande dag.
5. Skär dem i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg dem på smorda eller bakpappersklädda plåtar. Grädda ca 5 minuter.
Ca 75 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng