Botten
250 g Digestivekex
1 tsk kanel
110 g smör
Fyllning:
300 g mörk choklad
3,5 dl mjölk
0,75 dl kaffe
1 g kajennpeppar
3 kanelstänger
2 ägg
3 äggulor
1 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk majsena majsstärkelse
20 g smör
Ev grädde samt bär till servering
Botten:
1. mixa kexen fint tillsammans med kanelen. smält smöret och mixa ner det i kexblandningen. smeten ska likna blöt sand i texturen, addera mer smör eller mer kex om du inte är nöjd
2. tryck ner kexen i en pajform (23 cm diameter) i botten och längs med kanterna, platta gärna till med ett objekt som är slätt, tex. ett glas. grädda pajskalet i tio min i 175 grader
Fyllning
1. hacka chokladen och lägg i en skål. koka upp mjölken tillsammans med kaffet, kajennpepparn och kanelstängerna. ta bort från värmen och låt stå i en kvart, plocka bort stängerna.
2. Blanda äggen, äggulorna, farinsockret, vaniljsockret och majsenan. värm upp mjölken.
3. temperera äggen: häll i lite av mjölken i äggen och blanda, addera lite till av mjölken. häll sedan äggen in i kastrullen med återstående mjölk. man tempererar så att det inte blir äggröra av äggen.
4. ställ tillbaka kastrullen på värme och värm under omrörning tills krämen tjocknar.
5. häll den varma krämen över den hackade chokladen och addera smöret, låt stå i cirka 1 minut innan omrörning till slät smet. häll krämen i pajskalet och låt stå kallt i minst 4 timmar, gärna över natt
Servera gärna med grädde och friska bär.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…