Placeholder

Kryddbullar med stekta tomater

Ingredienser

500 g blandfärs
2 ägg
0,25 tsk timjan
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 vitlöksklyfta
2 små hackade schalottenlökar
2 msk finhackad persilja
smör till stekning
4 - 6 tomater

Gör så här

1. Lägg färsen i en skål. Tillsätt de lätt uppvispade äggen och kryddorna. Pressa vitlöksklyftan och blanda ned den samt hackad schalottenlök och persilja.

2. Dela färsen i 8 - 12 lika stora delar och forma dem till bullar eller knubbiga biffar. Stek bullarna i en stekpanna med brynt smör tills de fått jämn färg runtom och verkar genomstekta. Ta upp dem efterhand och lägg dem på varmt fat.

3. Skölj och skiva tomaterna. Lägg dem i stekpannan och låt dem steka försiktigt någon minut. Vänd dem lätt med stekspade.

4. Servera med kokt potatis och gärna någon kokt grönsak.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr