500 g blandfärs
2 ägg
0,25 tsk timjan
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 vitlöksklyfta
2 små hackade schalottenlökar
2 msk finhackad persilja
smör till stekning
4 - 6 tomater
1. Lägg färsen i en skål. Tillsätt de lätt uppvispade äggen och kryddorna. Pressa vitlöksklyftan och blanda ned den samt hackad schalottenlök och persilja.
2. Dela färsen i 8 - 12 lika stora delar och forma dem till bullar eller knubbiga biffar. Stek bullarna i en stekpanna med brynt smör tills de fått jämn färg runtom och verkar genomstekta. Ta upp dem efterhand och lägg dem på varmt fat.
3. Skölj och skiva tomaterna. Lägg dem i stekpannan och låt dem steka försiktigt någon minut. Vänd dem lätt med stekspade.
4. Servera med kokt potatis och gärna någon kokt grönsak.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng