Botten:
3 ägg
1,5 dl socker
1 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
300 g krusbär
2 - 3 dl socker efter smak
1 tsk pektinpulver
+ 1 msk socker
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt. Tillsätt vetemjöl blandat med potatismjöl och bakpulver. Grädda botten 5 minuter på plåt med extra smörat bakplåtspapper.
3. Vänd upp botten på sockrat papper och dra loss bottenpapperet. Låt kallna under fuktig handduk.
4. Lägg bären i en kastrull och låt dem safta sig på svag värme. Rör i sockret och låt det smälta. Koka sakta tills bären känns mjuka. Smaka av om det är lagom sött.
5. Blanda och rör ned litet pektin med socker. Sjud ett par minuter så att krusbärskompotten tjocknar. Låt svalna och bred sedan fyllningen på kakbotten.
6. Rulla ihop, kyl och skär upp i skivor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…