Placeholder

Krusbärsrulltårta

Ingredienser

Botten:
3 ägg
1,5 dl socker
1 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
300 g krusbär
2 - 3 dl socker efter smak
1 tsk pektinpulver
+ 1 msk socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Vispa ägg och socker vitt. Tillsätt vetemjöl blandat med potatismjöl och bakpulver. Grädda botten 5 minuter på plåt med extra smörat bakplåtspapper.

3. Vänd upp botten på sockrat papper och dra loss bottenpapperet. Låt kallna under fuktig handduk.

4. Lägg bären i en kastrull och låt dem safta sig på svag värme. Rör i sockret och låt det smälta. Koka sakta tills bären känns mjuka. Smaka av om det är lagom sött.

5. Blanda och rör ned litet pektin med socker. Sjud ett par minuter så att krusbärskompotten tjocknar. Låt svalna och bred sedan fyllningen på kakbotten.

6. Rulla ihop, kyl och skär upp i skivor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.