5 ägg
3 dl socker
150 g riven mandelmassa
4 dl vetemjöl
1 dl pärlsocker
75 - 100 g smör
Fyllning:
5 dl krusbär
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en kakform, ca 23 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Riv mandelmassan grovt och blanda ned den i smeten. Rör ned mjölet och blanda väl.
3. Rensa krusbären. Häll smeten i formen, strö över krusbären och tryck ned dem.
4. Fördela pärlsockret över kakan. Hyvla smöret och täck kakan med smörskivorna. Grädda ca 45 minuter.
6 - 8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…