Placeholder

Krossad vitlökspotatis

Ingredienser

potatis (valfritt antal)
rapsolja, olivolja eller smält smör
ca 2 vitlöksklyftor
salt eller flingsalt
ev. färska kryddor

Gör så här

1. Koka potatisen i saltat vatten i ca 12 min. Sätt ugnen på 230 grader.

2. Häll bort vattnet. Lägg potatisarna på en ugnsplåt.

3. Krossa potatisarna med en stekspade, grillspade eller dylikt. Tryck försiktigt så de inte går sönder helt, de ska falla isär, men ändå hålla ihop.

4. Blanda oljan eller det smälta smöret med pressad vitlök. Pensla potatisarna med oljan och strö över salt. Strö gärna över färska kryddor.

5. Grädda potatisarna mitt i ugnen i 26–30 min eller tills de fått en lagom gyllenbrun färg.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.