Smör och ströbröd till formen
1 dl vetemjöl
100 g mörk choklad
2,5 msk kakao
1 tsk bakpulver
3 ägg
2,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
140 g rumsvarmt smör
20 dumlekolor (hälften i
smeten och hälften till
toppingen)
1. Sätt ugnen på 160 grader och smörj och bröa en form, 20 x 20 cm.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en bunke. Hacka kolorna och den mörka chokladen SMÅTT, vispa sedan det mjuka, rumsvarma smöret med socker och vaniljsocker poröst med elvisp.
3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en jämn smet. Vänd ned den siktade vetemjölsblandningen och blanda sist ned hälften av de hackade dumlebitarna.
4. Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugnen ca 45 - 50 minuter. De sista 5 minuterna tar du ut formen och strör över den finhackade dumlen/chokladkrosset jämnt över hela kakan. Sätt tillbaka formen och låt smälta ned.
5. När du tar ut kakan kan du jämna till toppingen med en gaffel. Tiden beror på hur kladdig och krämig du vill ha den. Låt den stå kallt i kylen över natten och ta fram i god tid före serveringen, så att dumlen hinner bli rumstempererad, annars blir den lätt litet för hård.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…