Ca 10 cm purjolök
900 g blandade rotfrukter
= ca 300 g av vardera morot,
potatis och palsternacka
smör
11 dl vatten
3 msk koncentrerad grönsaksfond
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
vitpeppar
1. Skala och dela rotfrukterna i mindre bitar, ju mindre desto kortare koktid. Hacka purjon och lägg dem med rotfrukterna i en stor gryta och bryn med litet smör några minuter.
2. Tillsätt vatten och fond och låt koka tills rotfrukterna mjuknat, 15 - 20 minuter. Häll över allt i en mixer och kör till en slät soppa.
3. Häll tillbaka i grytan och blanda ned grädde. Smaka av med salt och vitpeppar.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng