Ca 10 cm purjolök
900 g blandade rotfrukter
= ca 300 g av vardera morot,
potatis och palsternacka
smör
11 dl vatten
3 msk koncentrerad grönsaksfond
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
vitpeppar
1. Skala och dela rotfrukterna i mindre bitar, ju mindre desto kortare koktid. Hacka purjon och lägg dem med rotfrukterna i en stor gryta och bryn med litet smör några minuter.
2. Tillsätt vatten och fond och låt koka tills rotfrukterna mjuknat, 15 - 20 minuter. Häll över allt i en mixer och kör till en slät soppa.
3. Häll tillbaka i grytan och blanda ned grädde. Smaka av med salt och vitpeppar.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…