Placeholder

Krämig rotfruktssoppa

Ingredienser

Ca 10 cm purjolök
900 g blandade rotfrukter
= ca 300 g av vardera morot,
potatis och palsternacka
smör
11 dl vatten
3 msk koncentrerad grönsaksfond
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
vitpeppar

Gör så här

1. Skala och dela rotfrukterna i mindre bitar, ju mindre desto kortare koktid. Hacka purjon och lägg dem med rotfrukterna i en stor gryta och bryn med litet smör några minuter.

2. Tillsätt vatten och fond och låt koka tills rotfrukterna mjuknat, 15 - 20 minuter. Häll över allt i en mixer och kör till en slät soppa.

3. Häll tillbaka i grytan och blanda ned grädde. Smaka av med salt och vitpeppar.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.