1 kg fast potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 tsk salt
0,5 tsk nymalen svartpeppar
150 g riven ost
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skiva potatisen tunt. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smöret i en rymlig kastrull tills de mjuknat.
3. Tillsätt potatisskivorna, grädde, mjölk, salt och peppar. Låt allt koka upp och sjuda 10 minuter utan lock tills potatisen börjar mjukna.
4. Häll över allt i en ugnsform på ca 20 x 30 cm, strö över osten och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Känn med en sticka att potatisen är helt klar.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng