Placeholder

Köttgryta Provencale

Ingredienser

600 g högrev
4 morötter
1 broccolistånd
3 gula lökar
7 dl köttbuljong
3 lagerblad
3 msk tomatpuré
3 msk provencalsk senap
2 dl grädde
1 dl crème fraîche
smör till stekning
salt
svartpeppar

Gör så här

1. Skär köttet i mindre bitar och bryn det runt om i en stekpanna. Salta, peppra och lägg över i en gryta.

2. Skala och hacka löken. Stek den genomskinlig och lägg över i grytan. Tillsätt tomatpuré och lagerblad och låt grytan puttra 2 timmar.

3. Skala och skiva morötterna och lägg dem i grytan. Låt puttra ytterligare 20 minuter. Dela broccolin i mindre bitar och låt koka 5 minuter.

4. Servera med ris eller pressad potatis.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr