600 g högrev
4 morötter
1 broccolistånd
3 gula lökar
7 dl köttbuljong
3 lagerblad
3 msk tomatpuré
3 msk provencalsk senap
2 dl grädde
1 dl crème fraîche
smör till stekning
salt
svartpeppar
1. Skär köttet i mindre bitar och bryn det runt om i en stekpanna. Salta, peppra och lägg över i en gryta.
2. Skala och hacka löken. Stek den genomskinlig och lägg över i grytan. Tillsätt tomatpuré och lagerblad och låt grytan puttra 2 timmar.
3. Skala och skiva morötterna och lägg dem i grytan. Låt puttra ytterligare 20 minuter. Dela broccolin i mindre bitar och låt koka 5 minuter.
4. Servera med ris eller pressad potatis.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng