ca 350 g spaghetti
1 gul lök
½ tsk gurkmeja
1 msk tomatpuré
500 g köttfärs
1 paket finkrossade tomater i chili
1 tsk mörk soja
salt
Koka upp vatten + salt till spaghetti.
Finhacka löken och fräs den ihop med gurkmeja i olja i en stekpanna. Rör ner tomatpuré när löken börjar bli mjuk. Ta upp lökröran och lägg den på en liten tallrik.
Stek köttfärsen i smör. Blanda ner lökröran när köttfärsen är brynt och finfördelad. Blanda även ner de finkrossade tomaterna med chili samt soja. Smaka av med salt och ev peppar.
Servera med spaghetti, riven parmesan samt grönsaker (t.ex. majs, röd paprika, avocado, isbergssallad, ruccola, färska tomater och/eller gurka).
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria