600 g nötfärs
1 + 1 tsk curry
1 gul lök
2 äpplen
1 flaska lättöl, 33 cl
2 dl crème fraîche
2 köttbuljongtärningar
2 lagerblad
1. Skala och skiva löken, kärna ur och tärna äpplena. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen och 1 tsk curry. Lägg över i en gryta.
2. Fräs lök, äpple och curry i olja och tillsätt till grytan med färsen. Tillsätt öl, crème fraîche, buljongtärningar och lagerblad och koka grytan 10 minuter.
3. Smaka av med salt och peppar, ta bort lagerbladen och servera med kokt pasta.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…