Placeholder

Köttfärsrulader i baconrock

Ingredienser

600 g blandfärs
1 stor gul lök
salt
peppar
1 pkt bacon
smör till stekning

Sås:
5 dl matlagningsgrädde
1 dl tomatpuré
2 kalvbuljongtärningar
peppar
ev salt
ev ljus maizenaredning

Gör så här

1. Skala och finhacka löken. Blanda köttfärs med lök, salt och peppar. Gör 14 rullar av färsen. Dela baconskivorna på mitten. Linda in varje rulle i bacon och bryn dem i stekpanna.

2. Gör såsen i en kastrull. Rör ned tomatpurén i grädden, tillsätt buljongtärningar och peppar och låt koka upp. Smaka av.

3. Lägg färsrullarna i såsen och låt koka ca 20 minuter. Smaka av och red om du vill ha såsen tjockare.

4. Servera med kokt potatis eller ris och sallad eller saltgurka och svart vinbärsgelé.

5 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.