600 g blandfärs
1 stor gul lök
salt
peppar
1 pkt bacon
smör till stekning
Sås:
5 dl matlagningsgrädde
1 dl tomatpuré
2 kalvbuljongtärningar
peppar
ev salt
ev ljus maizenaredning
1. Skala och finhacka löken. Blanda köttfärs med lök, salt och peppar. Gör 14 rullar av färsen. Dela baconskivorna på mitten. Linda in varje rulle i bacon och bryn dem i stekpanna.
2. Gör såsen i en kastrull. Rör ned tomatpurén i grädden, tillsätt buljongtärningar och peppar och låt koka upp. Smaka av.
3. Lägg färsrullarna i såsen och låt koka ca 20 minuter. Smaka av och red om du vill ha såsen tjockare.
4. Servera med kokt potatis eller ris och sallad eller saltgurka och svart vinbärsgelé.
5 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar