2 msk smör
2 gula lökar
2 tsk curry
1 grön paprika
1 röd paprika
2,5 dl långkornigt ris
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 l hönsbuljong av tärning
200 g fläskfärs
smör
salt, peppar
1 burk skivade champinjoner
2 dl gröna ärter
1. Skala och skiva lökarna och fräs dem mjuka i smör och curry. Tillsätt tärnad paprika och ris. Rör om så att riskornen blir glansiga.
2. Tillsätt pressad vitlök, slå på buljongen och koka sakta under lock 25 minuter.
3. Bryn under tiden köttfärsen i smör i en stekpanna. Smula inte sönder den för mycket. Salta och peppra och låt de väl avrunna champinjonerna fräsa med en stund.
4. Blanda färs, svamp och ärter i riset. Servera gärna med stekta ägg.
3 - 4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng