Placeholder

Köttfärsrisotto

Ingredienser

2 msk smör
2 gula lökar
2 tsk curry
1 grön paprika
1 röd paprika
2,5 dl långkornigt ris
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 l hönsbuljong av tärning
200 g fläskfärs
smör
salt, peppar
1 burk skivade champinjoner
2 dl gröna ärter

Gör så här

1. Skala och skiva lökarna och fräs dem mjuka i smör och curry. Tillsätt tärnad paprika och ris. Rör om så att riskornen blir glansiga.

2. Tillsätt pressad vitlök, slå på buljongen och koka sakta under lock 25 minuter.

3. Bryn under tiden köttfärsen i smör i en stekpanna. Smula inte sönder den för mycket. Salta och peppra och låt de väl avrunna champinjonerna fräsa med en stund.

4. Blanda färs, svamp och ärter i riset. Servera gärna med stekta ägg.

3 - 4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr