2 msk smör
2 gula lökar
2 tsk curry
1 grön paprika
1 röd paprika
2,5 dl långkornigt ris
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 l hönsbuljong av tärning
200 g fläskfärs
smör
salt, peppar
1 burk skivade champinjoner
2 dl gröna ärter
1. Skala och skiva lökarna och fräs dem mjuka i smör och curry. Tillsätt tärnad paprika och ris. Rör om så att riskornen blir glansiga.
2. Tillsätt pressad vitlök, slå på buljongen och koka sakta under lock 25 minuter.
3. Bryn under tiden köttfärsen i smör i en stekpanna. Smula inte sönder den för mycket. Salta och peppra och låt de väl avrunna champinjonerna fräsa med en stund.
4. Blanda färs, svamp och ärter i riset. Servera gärna med stekta ägg.
3 - 4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…