Deg: (dubbla)
- 2 dl Havremjöl
- 2,5dl Majsmjöl
- 150g Smör
- 1 dl Kesella
Fyllning:
- 750g nötfärs (1000g)
- 1 finhackad gul lök (+1)
- 110g skivade champinjoner (200)
- En röd (+ en grön paprika)
- 2 Äggulor (3)
- 1 dl cream frachie (2)
- 1,5 tsk salt (3)
- 1,5 krm svartpeppar (3)
Äggstanning:
- 5ägg (9)
- 4,5 dl havremjölk/mjölk (9)
- 3 dl riven ost (6-8)
Ugn: 200grader
1. mina degen, låt ev kylas en stund. Tryck ut u stor form.
2. Bryn färs u stekpanna. Flytta över till gryta. Bryn lök,svamp och paprika. Flytta över till grytan. Tillsätt äggulor, creme frachie och kryddor. Låt röran sjuda upp och bli geonmvarm.
3. Vispa samman ägg, mjölk och ost till äggstanningen och grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200grader ca 50-60min. Känn med gaffel att äggstanningen har stannat.
Pajen går att göra dagen innan och sedan värmas på ättdagen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk