Deg: (dubbla)
- 2 dl Havremjöl
- 2,5dl Majsmjöl
- 150g Smör
- 1 dl Kesella
Fyllning:
- 750g nötfärs (1000g)
- 1 finhackad gul lök (+1)
- 110g skivade champinjoner (200)
- En röd (+ en grön paprika)
- 2 Äggulor (3)
- 1 dl cream frachie (2)
- 1,5 tsk salt (3)
- 1,5 krm svartpeppar (3)
Äggstanning:
- 5ägg (9)
- 4,5 dl havremjölk/mjölk (9)
- 3 dl riven ost (6-8)
Ugn: 200grader
1. mina degen, låt ev kylas en stund. Tryck ut u stor form.
2. Bryn färs u stekpanna. Flytta över till gryta. Bryn lök,svamp och paprika. Flytta över till grytan. Tillsätt äggulor, creme frachie och kryddor. Låt röran sjuda upp och bli geonmvarm.
3. Vispa samman ägg, mjölk och ost till äggstanningen och grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200grader ca 50-60min. Känn med gaffel att äggstanningen har stannat.
Pajen går att göra dagen innan och sedan värmas på ättdagen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng