Placeholder

Köttfärspaj med ost 6port (12p)

Ingredienser

Deg: (dubbla)
- 2 dl Havremjöl
- 2,5dl Majsmjöl
- 150g Smör
- 1 dl Kesella

Fyllning:
- 750g nötfärs (1000g)
- 1 finhackad gul lök (+1)
- 110g skivade champinjoner (200)
- En röd (+ en grön paprika)
- 2 Äggulor (3)
- 1 dl cream frachie (2)
- 1,5 tsk salt (3)
- 1,5 krm svartpeppar (3)

Äggstanning:
- 5ägg (9)
- 4,5 dl havremjölk/mjölk (9)
- 3 dl riven ost (6-8)

Gör så här

Ugn: 200grader

1. mina degen, låt ev kylas en stund. Tryck ut u stor form.
2. Bryn färs u stekpanna. Flytta över till gryta. Bryn lök,svamp och paprika. Flytta över till grytan. Tillsätt äggulor, creme frachie och kryddor. Låt röran sjuda upp och bli geonmvarm.
3. Vispa samman ägg, mjölk och ost till äggstanningen och grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200grader ca 50-60min. Känn med gaffel att äggstanningen har stannat.

Pajen går att göra dagen innan och sedan värmas på ättdagen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.