800 g blandfärs
2 hackade gula lökar
1 pkt strimlat bacon
smör till stekning
600 g strimlad vitkål
3 - 4 dl grädde
2 dl crème fraîche
1,5 msk soya
1,5 msk dijonsenap
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
1 ms kalvfond
1. Fräs bacon och lök i en gryta. Tillsätt färsen och låt den brynas.
2. Tillsätt strimlad vitkål och låt fräsa med några minuter. Blanda i grädde, crème fraîche, salt, peppar, soya, senap och kalvfond.
3. Rör om och lägg på locket. Låt sjuda på svag värme ca 25 minuter, rör om då då och då.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng