Placeholder

Köttfärsgryta med svamp och rödvin

Ingredienser

0,5 purjolök
2 vitlöksklyftor
100 g portabellosvamp
1 msk olivolja
500 g nötfärs
1,5 dl rött vin
1 dl vatten
2 msk oxfond
1 tsk dijonsenap
2 dl crème fraîche naturell
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

1. Skölj och strimla purjolöken, skala och finhacka vitlöken och grovhacka svampen. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och svamp ca 2 - 3 minuter.

2. Tillsätt sedan färsen och stek ihop tills färsen är genomstekt. Tillsätt vin, vatten, köttfond och dijonsenap och låt det puttra ihop 2 - 3 minuter.

3. Tillsätt crème fraîche och puttra ihop ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera med t ex kokt pressad potatis och broccoli.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr