400 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g tomater i olika färger
0,5 dl tomatpuré
2 burkar blandade kokta bönor
à 400 g
150 g förvällda kantareller
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
flingsalt
Garnering:
0,5 kruka timjan
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek i 1 msk olja ca 2 minuter. Tillsätt färs och 1 tsk salt och stek ca 5 minuter.
2. Skär tomaterna i grova bitar. Blanda ned hälften av dem och tomatpuré i färsen. Häll på 2 dl vatten och låt koka utan lock ca 5 minuter.
3. Skölj bönorna i kallt vatten och rör ned den i färsen. Låt koka ca 2 minuter. Skär brödet i bitar och stek det i 1 msk olja med 1 tsk flingsalt ca 2 minuter.
4. Ansa och stek kantarellerna i 1 msk olja tills de fått fin färg. Krydda med 0,5 tsk salt. Lägg resten av tomaterna på köttfärsgrytan. Strö på 1 krm salt. Toppa med kantareller och repad timjan.
5. Servera med bröd.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…