500 g nötfärs
1 pkt bacon
1 liten gul lök
2 tsk dijonsenap
2 tsk kalvfond
0,5 dl smetana, grädde
eller crème fraîche
2 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
1 ägg
1. Hacka lök och bacon fint. Fräs löken i litet smör tills den blir mjuk. Blanda färs, lök, baconhack, senap, kalvfond, smetana och ägg.
2. Rör därefter snabbt ned salt och peppar. Forma sedan till biffar och bryn i smör och olivolja. När biffarna är klara lyfter du upp dem ur pannan och vispar ur stekpannan med 1 dl vatten.
3. Sila av skyn som bildats. Använd skyn som den är eller till någon form av sås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng