Placeholder

Köttfärsbiffar med senap och bacon

Ingredienser

500 g nötfärs
1 pkt bacon
1 liten gul lök
2 tsk dijonsenap
2 tsk kalvfond
0,5 dl smetana, grädde
eller crème fraîche
2 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
1 ägg

Gör så här

1. Hacka lök och bacon fint. Fräs löken i litet smör tills den blir mjuk. Blanda färs, lök, baconhack, senap, kalvfond, smetana och ägg.

2. Rör därefter snabbt ned salt och peppar. Forma sedan till biffar och bryn i smör och olivolja. När biffarna är klara lyfter du upp dem ur pannan och vispar ur stekpannan med 1 dl vatten.

3. Sila av skyn som bildats. Använd skyn som den är eller till någon form av sås.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.