Placeholder

Köttfärsbiffar med pepparsås

Ingredienser

800 g blandfärs
2 ägg
2 dl havregryn
4 msk grönsaksbuljong
1,5 dl vatten
3 msk sötpaprikapulver
1 msk chilisås
örtsalt
nymalen svartpeppar

Pepparsås:
2 msk smör
4 dl vatten
2 msk kalvfond
1 tsk mortlad grönpeppar i lag
1 tsk mortlad svart-, vit-
och rosépeppar
2 dl grädde
1 msk äppelmos
salt

Gör så här

1. Blanda färsen med övriga ingredienser och låt stå till sig i kylen ca 45 minuter. Forma smeten till 12 biffar. Lägg dem på smord, förvärmd ugnsplåt och stek i ugnen ca 15 minuter.

2. Smält smöret till såsen, tillsätt vetemjöl och vispa slätt. Späd med vatten medan du vispar.

3. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 15 - 20 minuter. Smaka av.

4. Servera biffarna med pepparsås, valfria tillbehör och en sallad.

12 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.