800 g blandfärs
2 ägg
2 dl havregryn
4 msk grönsaksbuljong
1,5 dl vatten
3 msk sötpaprikapulver
1 msk chilisås
örtsalt
nymalen svartpeppar
Pepparsås:
2 msk smör
4 dl vatten
2 msk kalvfond
1 tsk mortlad grönpeppar i lag
1 tsk mortlad svart-, vit-
och rosépeppar
2 dl grädde
1 msk äppelmos
salt
1. Blanda färsen med övriga ingredienser och låt stå till sig i kylen ca 45 minuter. Forma smeten till 12 biffar. Lägg dem på smord, förvärmd ugnsplåt och stek i ugnen ca 15 minuter.
2. Smält smöret till såsen, tillsätt vetemjöl och vispa slätt. Späd med vatten medan du vispar.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 15 - 20 minuter. Smaka av.
4. Servera biffarna med pepparsås, valfria tillbehör och en sallad.
12 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…