500 g blandfärs
1 ägg
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1,5 msk potatismjöl
1 burk krossade tomater
1,5 dl matlagningsgrädde
2 msk kinesisk soya
2 msk chilisås
2 tsk valfria örtkryddor
1 msk smör till stekning
1. Blanda köttfärsen med ägg, mjölk, salt, peppar och potatismjöl. Forma 10 - 15 små biffar och stek i två omgångar i en stekpanna. Stek ca 2 minuter/sida och ställ åt sidan.
2. Häll grädde, soya och tomater i stekpannan och låt koka upp. Smaksätt med chilisås och örtkryddor, salta och peppra och smaka av.
3. Lägg tillbaka biffarna i stekpannan och häll över den vätska som de ev gett ifrån sig. Låt småkoka under lock ca 10 minuter.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…