Placeholder

Köttfärs- och linssoppa med apelsin

Ingredienser

500 g blandfärs
1 gul lök
25 g smör
2,5 dl röda linser
1 köttbuljongtärning
0,5 dl tomatpuré
0,5 krm cayenne
rivet skal av 1 apelsin

Gör så här

1. Smält smöret i en stor kastrull. Finhacka löken och stek den i smöret ca 2 minuter så att den blir litet mjuk. Lägg i köttfärsen och rör om tills den fått färg.

2. Koka upp 7,5 dl vatten och tillsätt linser, vatten, tomatpuré och köttbuljong. Låt koka ca 15 minuter på medelvärme och rör om var 5e minut. Tillsätt salt och peppar samt cayenne.

3. Riv skalet av en apelsin och tillsätt precis före servering. Lägg gärna i en klick yoghurt.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr