500 g blandfärs
1 gul lök
25 g smör
2,5 dl röda linser
1 köttbuljongtärning
0,5 dl tomatpuré
0,5 krm cayenne
rivet skal av 1 apelsin
1. Smält smöret i en stor kastrull. Finhacka löken och stek den i smöret ca 2 minuter så att den blir litet mjuk. Lägg i köttfärsen och rör om tills den fått färg.
2. Koka upp 7,5 dl vatten och tillsätt linser, vatten, tomatpuré och köttbuljong. Låt koka ca 15 minuter på medelvärme och rör om var 5e minut. Tillsätt salt och peppar samt cayenne.
3. Riv skalet av en apelsin och tillsätt precis före servering. Lägg gärna i en klick yoghurt.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng