Köttbullar:
1 gul lök
smör eller olja att steka i
500 g bland- eller nötfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 ägg
0,5 dl grädde
Ölgräddsås:
2 dl öl av en sort du tycker om
2 msk senap
2,5 dl grädde
1 msk kalv- eller oxfond
salt
peppar
1. Gör köttbullarna.
2. Häll öl i stekpannan och reducera till hälften. Tillsätt senap, grädde och fond och låt koka ihop ett par minuter. Smaka av, lägg ned köttbullarna igen och låt dem bli varma i såsen.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria