4 fläskkotletter, ytterfilé
går också bra
salt
peppar
paprikapulver
3 msk smör
Sås:
200 g färska champinjoner
ca 450 g steklök
1,5 dl tjock grädde
1,5 dl vitt vin
salt
peppar
Gratinering:
5 färska tomater
salt
basilika
tunna skivor ost, t ex Grevé
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Bryn kotletterna i litet av smöret och låt eftersteka ett par minuter. Lägg dem på ett smort, ugnssäkert fat.
3. Ansa och skiva svamp och lök och fräs dem lätt tillsammans i smör. Späd med grädde och vin och låt koka in till en lagom tjock sås. Krydda efter smak, bred såsen över kotletterna och lägg på ostskivorna.
4. Klyv tomaterna, krydda snittytorna med salt och basilika och lägg dem runt fatets kanter med snittytorna nedåt. Gratinera 15 - 20 minuter.
5. Servera med kokt potatis och grönsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…