Placeholder

Kotletter under gyllene täcke

Ingredienser

4 fläskkotletter, ytterfilé
går också bra
salt
peppar
paprikapulver
3 msk smör

Sås:
200 g färska champinjoner
ca 450 g steklök
1,5 dl tjock grädde
1,5 dl vitt vin
salt
peppar

Gratinering:
5 färska tomater
salt
basilika
tunna skivor ost, t ex Grevé

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Bryn kotletterna i litet av smöret och låt eftersteka ett par minuter. Lägg dem på ett smort, ugnssäkert fat.

3. Ansa och skiva svamp och lök och fräs dem lätt tillsammans i smör. Späd med grädde och vin och låt koka in till en lagom tjock sås. Krydda efter smak, bred såsen över kotletterna och lägg på ostskivorna.

4. Klyv tomaterna, krydda snittytorna med salt och basilika och lägg dem runt fatets kanter med snittytorna nedåt. Gratinera 15 - 20 minuter.

5. Servera med kokt potatis och grönsallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.