Placeholder

Kotletter med svamp och purjo

Ingredienser

2 karrékotletter eller fläskkotletter,
med eller utan ben
1 purjolök
200 g färska champinjoner
2 dl crème fraîche
3 msk kalvfond
1 dl vatten
salt
grovmalen svartpeppar
smör till stekning

Gör så här

1. Strimla purjolöken. Skiva champinjonerna. Fräs lök och svamp ett par minuter, lägg över på tallrik och håll varmt.

2. Stek kotletterna några minuter på varje sida. Salta och peppra under tiden. Häll på crème fraîche, vatten och kalvfond och rör om. Tillsätt lök och svamp och låt allt puttra några minuter. Smaka av.

3. Servera med kokt ris.

2 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.