2 karrékotletter eller fläskkotletter,
med eller utan ben
1 purjolök
200 g färska champinjoner
2 dl crème fraîche
3 msk kalvfond
1 dl vatten
salt
grovmalen svartpeppar
smör till stekning
1. Strimla purjolöken. Skiva champinjonerna. Fräs lök och svamp ett par minuter, lägg över på tallrik och håll varmt.
2. Stek kotletterna några minuter på varje sida. Salta och peppra under tiden. Häll på crème fraîche, vatten och kalvfond och rör om. Tillsätt lök och svamp och låt allt puttra några minuter. Smaka av.
3. Servera med kokt ris.
2 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…