6 fläskkotletter
salt
vitlökspeppar
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 tsk worcestershiresås
1 burk crème fraîche vitlök/parmesan
1 dl grädde
vitlökspeppar
maizena
1. Krydda kotletterna med salt och peppar. Bryn dem i smör i en panna på båda sidor så de får litet färg. Lägg över köttet i en gryta.
2. Häll på vatten, smula ned buljongtärning och blanda ned worcestershiresåsen. Låt koka upp och sedan stå och småsjuda 30 - 45 minuter.
3. Blanda ned den smaksatta crème fraîchen och grädden. Red av med maizena om du vill ha en tjockare sås. Smaka av med vitlökspeppar om det behövs.
4. Servera med någon form av potatis.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…