6 fläskkotletter
salt
vitlökspeppar
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 tsk worcestershiresås
1 burk crème fraîche vitlök/parmesan
1 dl grädde
vitlökspeppar
maizena
1. Krydda kotletterna med salt och peppar. Bryn dem i smör i en panna på båda sidor så de får litet färg. Lägg över köttet i en gryta.
2. Häll på vatten, smula ned buljongtärning och blanda ned worcestershiresåsen. Låt koka upp och sedan stå och småsjuda 30 - 45 minuter.
3. Blanda ned den smaksatta crème fraîchen och grädden. Red av med maizena om du vill ha en tjockare sås. Smaka av med vitlökspeppar om det behövs.
4. Servera med någon form av potatis.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng