200 g färsk eller fryst broccoli
2 morötter
1 gul lök
350 g falukorv
1 dl tomatpuré
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl crème fraîche
ev salt
nymalen svartpeppar
2 msk olja
1 dl hackad persilja
eller annat kryddgrönt
1. Dela broccolin i buketter och skär stammen i skivor, om du använder färsk. Slanta de skalade morötterna och hacka löken. Har du fryst broccoli lägger du i den sist av allt.
2. Hetta upp en gryta och fräs först löken, broccolistam och morot några minuter i olja utan att de får färg. Låt broccolibuketterna fräsa med en kort stund och tillsätt sedan tomatpuré.
3. Tillsätt vatten, buljongtärning, crème fraîche och låt grytan småputtra tills grönsakerna är mjuka.
4. Stek under tiden korven i bitar och vänd ned dem när grönsakerna har litet tuggmotstånd. Låt allt puttra en stund. Smaka av med kryddor och hackad persilja. Späd om du vill ha en tunnare sås.
5. Servera med ris, pasta eller potatis.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng