200 g färsk eller fryst broccoli
2 morötter
1 gul lök
350 g falukorv
1 dl tomatpuré
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl crème fraîche
ev salt
nymalen svartpeppar
2 msk olja
1 dl hackad persilja
eller annat kryddgrönt
1. Dela broccolin i buketter och skär stammen i skivor, om du använder färsk. Slanta de skalade morötterna och hacka löken. Har du fryst broccoli lägger du i den sist av allt.
2. Hetta upp en gryta och fräs först löken, broccolistam och morot några minuter i olja utan att de får färg. Låt broccolibuketterna fräsa med en kort stund och tillsätt sedan tomatpuré.
3. Tillsätt vatten, buljongtärning, crème fraîche och låt grytan småputtra tills grönsakerna är mjuka.
4. Stek under tiden korven i bitar och vänd ned dem när grönsakerna har litet tuggmotstånd. Låt allt puttra en stund. Smaka av med kryddor och hackad persilja. Späd om du vill ha en tunnare sås.
5. Servera med ris, pasta eller potatis.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…