Placeholder

Korvgryta

Ingredienser

2 gula lökar
8 wienerkorvar, 500 g,
eller 1 falukorv
800 g kokt potatis
1 tsk paprikapulver
1 liten burk tomatpuré, 70 g
1 dl mjölk + 1 dl grädde
eller enbart 2 dl grädde
salt
peppar
0,5 dl hackad gräslök

Gör så här

1. Skär korv och potatis i små bitar, 1 x 1 cm. Skiva löken tunt eller hacka den. Stek löken i smör utan att den får ta färg. Lägg i potatis, korv och paprika och stek ett par minuter.

2. Häll i mjölk och grädde och koka på låg värme 4 - 5 minuter. Rör om flera gånger. Strö över hackad gräslök och servera.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.