400 g falukorv
1 msk smör
3 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
2,5 tsk maizena
0,25 - 0,5 hönsbuljongtärning
1,5 dl riven ost
2 dl frysta gröna ärter
salt
peppar
persilja till garnering
1. Skär falukorven i tunna strimlor. Smält smöret i en kastrull och fräs korven några minuter. Blanda ned grädde, mjölk, maizena och buljongtärning och låt det koka 3 - 5 minuter. Blanda ned ost och ärter och låt det hela koka tills ärterna är mjuka.
2. Smaka av med salt och peppar och strö över rikligt med persilja. Servera med pasta eller ris, grönsallad och bröd.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Korv stroganoff extra allt
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…