800 g Falukorv
5 st Salladslökar (Den gröna delen)
2 msk Tomatpuré
1 msk Soltorkade Tomater
2 tsk Dijon Senap
1 dl Persilja - färsk
1 Morot
1 msk Chilisås Original
1 st tärningar Hönsbuljong
4 dl Kokosmjölk
Sätt på riset samt lite skön musik.
Jag använder alltid en i en djup stekpanna för att ha lite mer kontroll än kastrull när man rör runt. Strimla och fräs korven i olja eller mölkfritt smör ca 5 minuter. Tillsätt hackad lök, vitlök och fräs ytterligare någon minut.
Tillsätt tomatpuré, chilisås, dijon senap och rör om några varv. Häll kokosmjölken och smula buljongtärningen över härligheten. Koka ca 10 minuter Tillsätt den hackade persiljan precis i slutet.
Smaka av med salt och peppar. Jag brukar sticka in lite malen rosé peppar.
Servera med riset och garnera med lite färsk persilja på.
Njuter man i köket samtidigt som man lagar så smakar det godare. Så är det bara.
Om man vill ha ett mjölkfritt alternativ går det utmärkt att byta ut grädden emot Kokosmjölk
Lycka till
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Korv stroganoff extra allt
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng