300 - 400 g falukorv
2 gula lökar
2 tomater
1 dl grädde
2 msk pepparrot
2 msk dill eller persilja
2 msk senap
0,5 tsk salt
1. Dra skinnet av korven och skär den i tunna skivor. Skär också löken och tomaterna i tunna skivor. Varva korv, lök och tomater i en låg gryta.
2. Blanda grädden med pepparrot, senap och kryddgrönt och häll blandningen i grytan. Låt den sakta sjuda på svag värme under lock och utan omrörning 10 - 15 minuter.
3. Strö ev över mer klippt grönt och servera med kokt ris, potatis eller potatismos.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Korv stroganoff extra allt
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng