400 g falukorv
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2,5 dl mjölk
35 g vetemjöl
1,5 dl matlagningsgrädde
3 msk tomatpuré
3 msk senapsrelish (se nedan)
2 - 3 msk hackad dill
salt efter smak
vitpeppar efter smak
Aromat efter smak
Senapsrelish:
2 msk gurkmix, typ bostongurka
1 msk bordssenap
0,5 krm cayenne
2,5 krm gurkmeja
1. Gör en redning av mjölet och litet av vattnet. Strimla falukorven.
2. Blanda gurkmix, senap, cayenne och gurkmeja till relish. Det blir bäst smak om du gör den i förväg, så att den får dra ett par timmar innan du använder den.
3. Koka upp vatten, buljong, mjölk, tomatpuré och senapsrelish. Tillsätt redningen under omrörning och sjud ca 5 minuter. Tillsätt falukorv och dill och smaka av.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Korv stroganoff extra allt
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng