400 g falukorv
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2,5 dl mjölk
35 g vetemjöl
1,5 dl matlagningsgrädde
3 msk tomatpuré
3 msk senapsrelish (se nedan)
2 - 3 msk hackad dill
salt efter smak
vitpeppar efter smak
Aromat efter smak
Senapsrelish:
2 msk gurkmix, typ bostongurka
1 msk bordssenap
0,5 krm cayenne
2,5 krm gurkmeja
1. Gör en redning av mjölet och litet av vattnet. Strimla falukorven.
2. Blanda gurkmix, senap, cayenne och gurkmeja till relish. Det blir bäst smak om du gör den i förväg, så att den får dra ett par timmar innan du använder den.
3. Koka upp vatten, buljong, mjölk, tomatpuré och senapsrelish. Tillsätt redningen under omrörning och sjud ca 5 minuter. Tillsätt falukorv och dill och smaka av.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Korv stroganoff extra allt
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…