Placeholder

Korv à la Forsell

Ingredienser

400 g falukorv
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2,5 dl mjölk
35 g vetemjöl
1,5 dl matlagningsgrädde
3 msk tomatpuré
3 msk senapsrelish (se nedan)
2 - 3 msk hackad dill
salt efter smak
vitpeppar efter smak
Aromat efter smak

Senapsrelish:
2 msk gurkmix, typ bostongurka
1 msk bordssenap
0,5 krm cayenne
2,5 krm gurkmeja

Gör så här

1. Gör en redning av mjölet och litet av vattnet. Strimla falukorven.

2. Blanda gurkmix, senap, cayenne och gurkmeja till relish. Det blir bäst smak om du gör den i förväg, så att den får dra ett par timmar innan du använder den.

3. Koka upp vatten, buljong, mjölk, tomatpuré och senapsrelish. Tillsätt redningen under omrörning och sjud ca 5 minuter. Tillsätt falukorv och dill och smaka av.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Korv stroganoff extra allt

En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.