Placeholder

Körsbärsglass

Ingredienser

3 dl urkärnade körsbär
0,5 dl vatten
0,5 + 2 dl socker
1 vaniljstång
4 dl standardmjölk
3 dl vispgrädde
6 äggulor

Gör så här

1. Lägg körsbär, vatten och 0,5 dl socker i en rostfri kastrull. Koka upp och låt sjuda ett par minuter tills körsbären är mjuka. Ta kastrullen från värmen och låt kallna.

2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och frön i en rostfri kastrull. Ta från värmen.

3. Vispa äggulor och 2 dl socker luftigt i en bunke. Häll den varma gräddmjölken över gulorna i en jämn stråle, vispa under tiden och häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna under vispning. Ta från värmen, det får inte koka.

4. Häll massan i en bunke och kyl ned. Låt gärna glassmassan stå i kylen och mogna över natten för bästa resultat. Sila av massan och kör den i glassmaskin.

5. Lägg i en bunke och varva med körsbären. Frys 1 - 2 timmar före servering.

6 - 8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr