3 dl urkärnade körsbär
0,5 dl vatten
0,5 + 2 dl socker
1 vaniljstång
4 dl standardmjölk
3 dl vispgrädde
6 äggulor
1. Lägg körsbär, vatten och 0,5 dl socker i en rostfri kastrull. Koka upp och låt sjuda ett par minuter tills körsbären är mjuka. Ta kastrullen från värmen och låt kallna.
2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och frön i en rostfri kastrull. Ta från värmen.
3. Vispa äggulor och 2 dl socker luftigt i en bunke. Häll den varma gräddmjölken över gulorna i en jämn stråle, vispa under tiden och häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna under vispning. Ta från värmen, det får inte koka.
4. Häll massan i en bunke och kyl ned. Låt gärna glassmassan stå i kylen och mogna över natten för bästa resultat. Sila av massan och kör den i glassmaskin.
5. Lägg i en bunke och varva med körsbären. Frys 1 - 2 timmar före servering.
6 - 8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng