220 g smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl socker
1,5 tsk bakpulver
120 g chokladknappar
1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Rör ihop socker och rumsvarmt smör till en smidig massa och arbeta in sirapen. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smörblandningen. Arbeta ihop till en smidig deg och rör ned chokladknapparna.
3. Dela degen och rulla ut till 4 längder. Platta till dem lätt och grädda mitt i ugnen ca 8 - 11 minuter tills de fått fin färg. Låt dem svalna i kylen och skär sedan upp dem i lagom stora snitt.
Ca 40 snitt
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng