Placeholder

Kolapaj med vinbär

Ingredienser

Pajdeg:
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk kallt vatten

Kolasmet:
2 dl grädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
100 g smör

Tillbehör:
vinbär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Nyp ihop degen och låt vila i kyl någon timme. Kavla ut och klä en pajform med den.

3. Grädda ca 10 minuter tills pajskalet fått fin färg.

4. Gör kolasmeten under tiden. Koka grädde, socker och sirap till 120 grader. Tillsätt smöret och låt svalna något. Häll kolasmeten i pajskalet och låt kallna.

5. Dekorera pajen med ca 5 dl vinbär (eller andra bär, hallon är t ex väldigt gott). Servera med glass eller vispad grädde.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.