Smuldeg:
125 g smör
1 dl socker eller rörsocker
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
Fyllning:
3 dl vispgrädde
5 dl jordgubbar
2 dl dulce de leche
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Dela smöret i tärningar till smuldegen. Blanda en smulig massa. Låt vila i frysen ca 30 minuter. Fördela smulorna i en långpanna med bakpapper och grädda mitt i ugnen 12 - 15 minuter. Rör om efter halva tiden. Låt svalna.
3. Vispa grädden till fyllningen. Snoppa och skiva bären. Varva smulor, grädde, jordgubbar och karamelliserad mjölk i glas. Toppa med bär och smulor.
4. Förvara svalt till servering.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng