1 pkt djupfryst torsk, 400 g
1 purjolök
1 tsk salt
Sås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl fiskspad
0,5 dl grädde
1,5 msk smältost
1 msk senap
1 krm vitpeppar
1. Skär fiskblocket i bitar. Skala och skär purjolöken i bitar. Koka upp 5 dl vatten med saltet. Lägg i fisk och purjo och låt sjuda under lock ca 15 minuter.
2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och rör ned mjölet. Späd med fiskspad litet i sänder och låt såsen koka ihop några minuter.
3. Tillsätt smältost och senap, häll i grädden och smaka av.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng