Placeholder

Kokt torsk med smältostsås

Ingredienser

1 pkt djupfryst torsk, 400 g
1 purjolök
1 tsk salt

Sås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl fiskspad
0,5 dl grädde
1,5 msk smältost
1 msk senap
1 krm vitpeppar

Gör så här

1. Skär fiskblocket i bitar. Skala och skär purjolöken i bitar. Koka upp 5 dl vatten med saltet. Lägg i fisk och purjo och låt sjuda under lock ca 15 minuter.

2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och rör ned mjölet. Späd med fiskspad litet i sänder och låt såsen koka ihop några minuter.

3. Tillsätt smältost och senap, häll i grädden och smaka av.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.