Placeholder

Kokosrutor med limetopping och mango

Ingredienser

200 g kokos
2 dl socker
50 g rumstempererat smör
3 ägg
1 dl vetemjöl

Topping:
1 lime
1 burk Kesella, 10%
2 msk florsocker

Garnering:
1 mogen mango
1 lime

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör ihop alla ingredienser och bred ut smeten i en rektangel på en plåt med bakplåtspapper, 20 x 30 cm. Grädda ca 20 minuter och låt svalna.

3. Skrubba limen i ljummet vatten och finriv skalet. Dela frukten och pressa ur 1 msk saft. Blanda skal, saft, Kesella och florsocker. Bred krämen på kakan och dela den i ca 15 bitar.

4. Skala mangon med potatisskalare. Skär frukten i bitar. Skrubba limen och strimla skalet med zestjärn. Servera rutorna med limeskal och mango.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.