3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
2 dl socker
200 g kallt smör
5 - 6 dl färska, urkärnade körsbär
2,5 - 3 msk socker
2 msk potatismjöl
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa portionspajformar eller en stor pajform.
2. Lägg de urkärnade körsbären i en skål. Pudra över potatismjöl och socker och blanda om. Fördela bären i formen/formarna.
3. Lägg smör, socker, mjöl och havregryn i en bunke och nyp ihop till en deg. Smula degen över bären och grädda pajen ca 15 - 20 minuter tills den fått fin färg.
4. Servera pajen ljummen eller kall med en god vaniljsås.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…