300 g mandelmassa
3 ägg
rivet skal av 1 apelsin
Knäck:
1 dl socker
1 dl sirap
3 dl vispgrädde
25 g smör
100 g grovhackade valnötter
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form.
2. Riv mandelmassan och vispa med elvisp till en jämn smet tillsammans med ägg och apelsinskal. Häll smeten i formen och grädda 15 minuter.
3. Blanda socker, sirap, grädde och smör i en liten tjockbottnad kastrull och koka upp. Sänk värmen och fortsätt koka ca 10 minuter. Rör ned valnötterna.
4. Häll den varma knäcken på mandelbotten och låt den kallna. Servera med grädde och bär.
8 - 10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…